Lommeguide til madglæde #morgenmad

 

Café Dyrehaven // fantastisk, old school hipster darling på Sønder Boulevard. Har længe været en favorit pga deres upræntentiøse mad, særligt er deres morgenmad lige i skabet. Det bedste må være at indtage morgenmaden udenfor i solen. Et stk avokadomad på ristet rugbrød med mandler og cayenne. Vinder kombination, som ofte er blevet gentaget hjemme. Appelsinjuice, kaffe og et blødkogt æg. Har man tømmermænd, så er deres eggs Benedict med ekstra røget laks også et hit. Altid overfyldt, men man kan ofte få en plads i baren, mens man venter.

 

Bio Mio // øko-restaurant på Halmtorvet med lækre vegetarretter og lækre sager, hvis man fx spiser LCHF. Deres brunch er dog også et besøg værd. Prisen er lidt i den pebrede ende, men så får man også en hjemmelavet, økologisk brunchbuffet. Retterne er endda lidt ny-fortolkende og man får derfor lidt andre valgmuligheder end de traditionelle brunch-valg, hvilket jeg personligt er fan af. Kom dog tidligt, ikke pga af menneskemylderet, men så alle retter er frisklavede og opfyldte – har oplevet et par gange at nogle retter ikke bliver fyldt op, er udsolgte eller bare slet og ret slatne. 

 

Wulf&Konstali // Har sagt det før, men denne lille solskinsplet på Amager er helt klart på min favoritliste. Den er desværre også på resten af Københavns – og lækre madbilleder er blevet delt i flæng på de sociale medier. Maden kan man dog ikke sætte en finger på. Deres bland selv brunch må, i min optik, være det bedste, der er sket den Københavnske brunchscene. Vi krydser fingre for at de snart åbner nye filialer, så det rent faktisk er muligt at få bord uden at vente i kø i timevis. 

Derudover frekventerer min sultne mave ligeledes Granola på Værnedamsvej – frankofilt ynglingssted, dog kun i hverdageme grundet menneskemængder og  kendisophobning i weekenderne. Eller The Union Kitchen, hvor man bør hapse alt andet end deres brunch tallerken, for den er nu lidt for traditionel og kedelig til prisen. Kaffen er god, juicen er frisk og maden er helt perfekt til en langsom lørdag. Er man afsted som gruppe kan man endda booke deres store, runde 8-mandsbord. Taxa og lillebror Auto på Nørrebro serverer også lækre morgenmadsmuligheder og er endnu ikke så über-crowded som flere af ovennævnte steder. Og på  en lun sommerdag får man den mest simple morgenmadsanretning med Københavns bedste brød på den skønneste plet på Rantzausgade, når man kigger forbi Nordisk Brødhus. Her bages alt fra bunden i egen stenovn, serveringen er rar, croissainterne er sprøde og kaffen er varm. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s