At blive inspireret… og det gode liv…

Nogle gange støder man på mennesker, der er så umådeligt inspirerende at man ved nærlæsning nærmest bliver klar til at smide alt hvad man har i hænderne og følge i deres fodspor. Den anden dag faldt jeg over denne blog, da jeg gennemtrawlede internettet efter inspiration til min rejse til Vietnam. Bloggens skrives af en ung, amerikansk kvinde, der forlod det liv hun var blevet opdraget til at leve, men var ulykkelig i, og begyndte at leve det liv hun selv ville. Hun rejser i dag verden rundt og arbejder for forskellige NGO’s og humanitære organisationer.

Travel-Blogger-Series

Jeg har tit drømt om at rejse verden rundt. Det er bare som om at det ikke passer sammen med en karriere, et familieliv (med en mand, der har et fast arbejde og en karriere herhjemme) og at ville beholde et tæt forhold til venner og veninder – der betyder særligt meget for mig. Måske handler det også om at bryde de gængse levemåder, som vi bliver indoktrineret og socialiseret til i løbet af vores barndom og tidlige ungdom. Få dig en god uddannelse, find dig en partner, få nogle børn, en god karriere og få styr på finanserne. I virkeligheden er det ofte de elementer, vi måler og vejer os selv og hinanden på. Jeg besluttede mig tidligt for at villa, volvo og vovse ikke er en del af min forestilling om det gode liv. Spørgsmålet er, hvor meget og hvor mange af vores beslutninger om fx forældreskabet, ægteskabet og valg af livsstil, der er vores egne rationelle, refleksive og bevidste beslutninger. Såfremt man havde vokset op på Nordkaperen, som ambassede-barn eller datter af en omrejsende rockmusiker, havde man så valgt anderledes, set sine muligheder i et andet lys eller havde man stadig foretaget de samme valg. Nogle gange kan jeg blive bekymret for, at man lever et liv, der passer ind i nogle bestemte kasser, men uden de store refleksioner over, hvad man i det hele taget selv synes er det gode liv. 

Kierstens måde at håndtere resultatet af egne refleksioner over og drømme om det gode liv har jeg i hvert fald stor respekt for. Mon ikke det i sidste ende vil gøre hende til et lykkeligere menneske på trods af at hun ikke omgiver sig med materielle goder, er begyndt et familieliv eller er i gang med en strygende karriere indenfor sit uddannelsesfelt.

Hvis man har en lille eventyrer i maven eller har lyst til at læse om, hvordan man kan bryde med et liv man i virkeligheden ikke er helt tilfreds med, så er der mange timers inspiration – eller bare underholdning – på bloggen. Derudover kan man også finde mange fine guides til fx at rejse alene som kvinde, til at rejse og arbejde som frivillig eller guides til hvordan man rejser på budget. Kiersten har rejst i 40 lande siden hun besluttede sig for at gøre det til en levevej, så man kan sige at hun har en del erfaring og tips at dele ud af. Jeg bliver i hvert fald selv inspireret til at gøre noget ved de dele af mit liv, der måske ikke er hvad jeg drømmer om, og så falder jeg gang på gang på halen over, at nogle unge kvinder kan være så nævenyttige og handlekraftige.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s