Sundays

Dette har været en særlig rar en af slagsen fyldt med lige dele praktiske indslag og langsom søndagshygge. Dagen startede således på den allerbedste måde med friskpresset juice, croissants og flere liter kaffe, mens vi i roligt vendte verden og ordnede små-praktiske sager. 

 Derefter stod den på flytterod og altan-oprydning. Mængden af døde planter og krukker med skår man akkumelerer på 4 år overraskede både manden og jeg – vi ofrede halvdelen. Som et plaster på såret efter det hårde arbejde ( og nødvendig tøjvalg grundet manglen på rent undertøj) kørte vi en tur til Hellerup. Her blev der indtaget søndags-sushi i større mængder og spist årets første is i den sidste solstråle og med bidende kold vind i ansigtet, mens vi lod som om vi kunne mærke foråret.  

  

Hvidfisk-carpaccio men korianderolie, karse og dip.

Ynglingsmenuen Maki-Deluxe – til de dage, hvor det er svært at vælge. Sushi er og bliver min ynglingespillere, selvom madverdenen og alle dens finkulturelle guruer for længst har søgt andre jagtmarker. 

 

Og laksetartar med avokado, pinjekerner, spirer og tangchips. Elsker tun, men bestiller det sjældent af hensyn til miljøet. Hos Sticks&Sushi føler jeg dog at jeg kan gøre det med god samvittighed. De anvender arten Yellowfin, der hører hjemme i Stillehavet og fiskes på mere moderne og bæredygtige måder end andre steder i verden. Får sjældent tun ellers, da jeg finder det svært at finde bæredygtig, frisk tun til priser, der passer til vores madbudget. Så nyder jeg det bare ekstra meget, når muligheden byder sig.

 Nu er der købt ind til blinis med stenbiderrogn og pasta med kantareller. Alt sammen skal indtages på sofaen med en god film på tv’et og hinanden i hånden. Man glemmer næsten at det er mandag i morgen. Stenbiderrognen må tælles med som månedens bedste investering. Vi køber dem, gennem med nogle gode venner, direkte fra en fisker i Gilleleje. Og det er til en brøkdel af prisen, som vi normalt betaler hos den lokale fiskehandler eller i Torvehallerne. Humlen er at vi skal rense det selv, hvilket er lidt noget gris og tit ender i et rod uden lige. Vi har dog snart styr på det og rognen smager næsten bedre, når man selv har ordnet dem. 

Kan vist ikke løbe fra at mine bedste dage er fyldt med godt selskab og lækker mad. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s