Singapore Streetkitchen – Madkursus

IMG_0098 

I fødselsdagsgave af min mand fik jeg et madkursus fra Meyers Madhus, som jeg længe har savlet efter. Vi har tidligere været afsted sammen og havde den skønneste, varmeste og hyggeligste oplevelse. Temaet denne gang var Singaporeansk madlavning og foregik i Restaurants Nam’s kusine i Dragør. Vi valgte derfor at tage bilen, hvilket vi nok ellers ikke ville have gjort, da vi af erfaring ved at der vil flyde alkohol i en lind strøm som en del af kurserne. Vi starter da også med et glas bobler og en anvisning af ta’ selv-øl-skabet.

Havde egentlig en forventning om at møde nogenlunde den samme stil som tidligere, hvor vi var i Meyers på Nørrebrogade. Det skulle dog vise sig at blive en meget anderledes oplevelse. Her blev vi budt indenfor i ejerens eget køkken og fik en smagsprøve på hvad det asiatiske køkken har at byde på.
Der blev lugtet, smagt, rørt ved og afprøvet alle mulige lækre, mærkværdige og også nogle, for os, ukendte råvarer.  Efterfølgende lavede vi i fællesskab en række retter, som vi så afsluttende spise sammen ved langbord. Vi lærte blandt andet at lave en singaporeansk sambal – chilipaste, der kan fungere som grundstenen i mange forskellige retter. Her blev det blandet andet anvendt til rejer og til laks tilberedt i bananblade.

IMG_1026
Og jeg fik øjnene op for blåmuslinger med et asiatisk twist, spist med fingrene rundt om køkkenbordet med en kold øl som tilbehør. Det smagte ubeskrivelig lækkert til trods for mit ambivalente forhold til skaldyr.

IMG_1031
Det var en ualmindelig god oplevelse, som bestemt ikke bliver den sidste. Det var dog en markant anderledes oplevelse end første gang vi prøvede Meyers Madkurser. Første gang var præget af professionalisme, forkælelse i form at løbende serveringer fra sød værtinde og ligeså oprydning, endeligt fik vi også mange forskellige madvarer hjem, som vi havde produceret i løbet af aftenen. Der var flere køkkenøer, plads til alle og styr på sagerne. ‘Singapore Streetkitchen’ afholdes i andre, nok mindre egnede, lokaler, men med langt mere charme end Nørrebros lokaler. Her blev kurset ledet af én kok, der med personlig, autentisk og excentrisk stil, guidede os gennem den asiatiske madkultur. Det var rodet og forvirrende til tider, til gengæld var hans foredrag krydret med personlige fortællinger og erfaringer.
Køkkenet var rodet og lidt for småt, han var småforvirret, snakkende og øldrikkende – det hele gjorde oplevelsen anderledes på den gode måde. Vi stod ikke i et professionelt tilrettelagt forløb, hvor alt er planlagt ned i den mindste detalje, vi stod i hans køkken. Det er bestemt ikke sidste gang jeg sætter min fod i Nam’s kusine – også selvom kursusbeskrivelsen blandt andet lovede krydderier og meget mere med hjem og det eneste vi fik var et glas sambal.

– har hørt rygter om at Meyers nu også udbyder et kursus i mexicansk streetfood, måske er det vores næste projekt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s