Rejseguide: 10 tips til Istanbul

IMG_0094-3 

1. Tag afsted! Istanbul er en relativ sikker storby at rejse til, men de store mængder politi vidner om et uroligt fundament. Jeg vil nu råde jer til ikke at blive skræmt. Istanbul er bestemt værd at besøge. 

2. Book gennem Airbnb. Det er oftest billigere, mere autentisk og giver muligheden for at udnytte de mange, lækre markeder i byen og selv lave mad. Find gerne en med tagterrasse og udsigt over byens tage. (Er man nu mest til hotel-løsningen, så har Take Offer et fristende tilbud lige nu).

IMG_0107

3. Hold dig i en god afstand til den famøse shoppinggade – du finder hverken ægte tyrkisk charme eller virkelig god shopping. Levis-butikken er dog et stop værd prismæssigt ellers minder gaden mest om den tarvelige ende af Strøget. Ender du der alligevel – det kan jo ske, hvis man skal have billige jeans eller en Starbucks coffee to go – så gå modsat Taksim-pladsen og drejer mod ventre for enden af shoppinggaden, så finder du hyggelige små butikker, vandpibebarer og gode spisesteder. 

 4. Besøg eller bo i områderne Cihangir eller Beyoglu. Vi boede i Beyoglu, hvilket var en skøn oplevelse med god gåafstand til det meste og flere fine restauranter, barer og markeder i umiddelbar nærhed. Cihangir er også mægtig charmerende, om noget lidt “pænere” og helt sikkert et besøg værd, hvis man ikke vælger at bo i området.

Processed with Moldiv

IMG_0109

5. Sejl! Tag de offentlige både – ikke turistbådene – ud på Strædet, gerne til Fyrsteøerne. Du sparer penge, ikke tid. Afsæt dagen til at besøge de små øer og nyde Istanbul fra vandsiden. 

 6. Spis ikke kun traditionelt tyrkisk, men forsøg dig med de mange, nytænkende små-restauranter drevet af unge, ambitiøse tyrkere. 

7.Forvent at bruge lige så mange penge på mad, som hjemme. Istanbul er på alle måder en moderne storby og et populært turistmål. Priserne er derefter.

Processed with Moldiv  8. Vælg Tyrkisk-produceret vin. Vi prøvede flere rigtig gode, lokale vine, der fint kunne måle sig med importerede vine, men til den halve pris. Husk bare, at mange tyrkere er muslimer, der ikke drikker alkohol. Tjenerne er derfor ikke altid til den store hjælp. Lad til gengæld tjenerne vælge retterne til Jeres mezze – vi oplevede flere gange at blive positivt overraskede over de forskellige småretter, som vi nok aldrig selv havde turde vælge. 

9. Gå på bar om aftenen. På trods af at Istanbul traditionelt er overvejende muslimsk – hvilket de mange moskeer og bedetårne vidner om – så er Istanbul også fyldt med unge, moderne tyrkere, og derfor også med mange små og hyggeligere barer. Her kan man sidde ude under vinrankerne i de små gader med en lækker drink eller et glas vin og nyde de milde nætter i bedste sydeuropæiske stil. 

10. Husk at besøge en af de mange vandpibebarer. Find en af dem med små borde og stole, lån et backgammon og nyd en dampende varm æblete. Man drikker ikke alkohol på de små cafeer, og selvom man godt kan savne en g&t, mens man spiller, så er æbleteen en lækker erstatning.

IMG_0111

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s