Postkort: Istanbul part II

Istanbul er ikke blot en by for historieelskende eventyrer, men også for foodies på jagt efter gode madoplevelser. Her var mine forventinger nok en smule i den høje ende. Jeg forestillede mig, at smæske os gennem Istanbuls mange gadekøkkener, grovæde mezze i lange baner og blive udfordret på nye retter og smagsoplevelser. Her skuffede Istanbul på ingen måder.

DSC_0095

Da vi boede i egen lejlighed var det første vi gjorde at opstøve det lokale marked og gå på jagt efter lækre sager.

DSC_0043

De lokale markeder var et sandt slaraffenland at gå på opdagelse i. Derudover besøgte vi også Det egyptiske krydderiemarked, hvor vi købte os fattige i store mængder krydderier og æblethe. Krydderierne er igen ikke voldsomt billige og det er tydeligt at prisen for os var anderledes end for de lokale. Vi blev dog forført af det store udvalg og fik det både vakumpakket og klargjort til hjemrejsen. Servicen fejlede indenting.

DSC_0456

Også den tyrkiske madscene i Istanbul er værd at nævne. Man spiser lækkert, rigtig lækkert, om man vælger den lille gadesælger på hjørnet, de store mezze-restauranter med åbent køkken eller mere moderne caféer. Og kaffen er formidabel, selvom jeg nok aldrig vænner mig til den dybsorte, sukkersøde tyrkiske kaffe, der efterlader halvdelen af koppen fyldt med mørk slam.

DSC_0407

Vi spiste med fuldt overlæg udelukkende tyrkisk mad og blev på alle måder bekræftet i at dette køkken kan noget særligt med krydderier og smag.

DSC_0408

Og hvordan kan man ikke knuselske en by, hvor der på hvert gadehjørne tilbydes friskpresset appelsinjuice og granatæblejuice til 5 kr. Fik opfyldt c-vitamin-depoterne til at kunne holde resten af vinteren og lidt til.

DSC_0403

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s